Idees per a un turisme de reunions més inclusiu

Acte de presentació a l'auditori de la Torre Glòries

El Catalunya Convention Bureau (CCB) és el programa de l'Agència Catalana de Turisme especialitzat en el sector dels congressos i el turisme de reunions. A la trobada "Meet Ambassadors" d'aquest any 2022, que ha tingut lloc el 23 de novembre a la Torre Glòries de Barcelona, hem presentat el pla de treball per incorporar bones pràctiques d'inclusió i d'accessibilitat en els congressos que se celebren a Catalunya. La publicació de la guia "Posem de moda l'accessibilitat?" és el primer pas d'un projecte que inclou la producció d'un manual més ampli i d'un seguit d'activitats formatives per als membres del CCB. De moment hem aconseguit fer arribar el següent missatge: L'accessibilitat és imprescindible per al 10% de la població, necessària per al 40% i còmoda per al 100%. Sobre aquesta idea seguirem insistint!

Creado: Viernes, 25 Noviembre 2022 15:34

Volver arriba

Imatges tàctils a l’exposició dels Català Roca

Persona cega explorant una imatge tàctil

El Museu d’Història de Catalunya ha presentat l’exposició “Els Català, fotògrafs d’un segle” i hi ha incorporat recursos d’accessibilitat. Un total de sis taules -una a l’inici de cada àmbit- contenen imatges tàctils, cartel·la en tinta i braille, i un QR per escoltar l’audiodescripció de la fotografia. Els diagrames en relleu són de Touch Graphics i nosaltres hem redactat i posat la veu a les audiodescripcions. Podeu escoltar-les aquí.

Creado: Lunes, 26 Septiembre 2022 16:23

Volver arriba

El museu com a "interruptor"

Taula rodona Apropa 2019

APROPA CULTURA ha dedicat la Jornada 2019 d'Accessibilitat i Diversitat a reflexionar sobre el paper dels museus com a espai d'inclusió dels col·lectius de dones en situació de vulnerabilitat. Si no hi vas assistir et recomano llegir l'article-resum de la jornada titulat "El museu com a interruptor. Encenem les llums que tothom portem a dintre!". En aquest document he intentat recollir l'essència de tot el que va passar a l'auditori de la Fundació Miró, que va ser molt intens i molt inspirador. Vam escoltar veus valentes de dones vulnerades que no van deixar indiferent a ningú, i vam poder conèixer alguns dels projectes de col·laboració entre els museus i entitats de dones que ens van obrir la mirada cap a la inclusió.

Creado: Lunes, 16 Diciembre 2019 19:00

Volver arriba

La Audiodescripción de películas: una categoría de los Premios ATRAE

Logo AD

Los premios ATRAE reconocen los mejores trabajos de traducción y adaptación audiovisual que se han estrenado en toda España durante el año anterior. En esta séptima edición hemos participado como miembro del Jurado en la categoría de mejor audiodescripción de películas, series de TV o producto audiovisual. 

Las obras candidatas que optan al premio a la mejor audiodescripción son las siguientes: Incierta gloria; Borg McEnroe; El hilo invisible; Campeones; Benvinguts a la família; It; Res és impossible; Roma; El autor; y El viaje de sus vidas. La gala de entrega de premios tendrá lugar el 16 de noviembre en los cines Paz de Madrid.

Creado: Martes, 08 Octubre 2019 10:52

Volver arriba

Eliminar barreres digitals en la compra d’entrades online

Captura pantalla ordinador amb plànol de teatre

Per encàrrec de la Direcció General de Cooperació Cultural de la Generalitat, vam elaborar un estudi sobre l’accessibilitat dels sistemes de venda d’entrades online. Perquè més enllà de les condicions d’accessibilitat que han de tenir els teatres i equipaments culturals, també cal garantir que la compra per Internet d’entrades per a un espectacle compleixi les pautes d’accessibilitat i permeti així interactuar a totes les persones, independentment de les seves característiques o forma de navegació.

La redacció d’aquest informe-guia, realitzat conjuntament amb l'equip tècnic de Tothomweb, s’emmarca en el Pla d'accessibilitat dels equipaments escènics i musicals públics 2017-2020  

Creado: Lunes, 12 Agosto 2019 08:22

Volver arriba

La diversitat, un repte generador de nous valors

Auditori ple de pesones escoltant les jornades d'accessibilitat i Diversitat 2018

Vàrem assistir a les Jornades d’Accessibilitat i Diversitat 2018, organitzades pel petit gran equip d’Apropa Cultura. Aquest any el tema es va centrar en “Com millorar l’atenció a les persones amb Discapacitat Intel·lectual i a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)”. Si bé s’han fet alguns avenços en l’accessibilitat física i comunicativa de molts equipaments culturals, encara cal fer molt camí per millorar-ne l’accessibilitat cognitiva. Aquí podeu llegir un breu document amb el resum de les Jornades.

Creado: Lunes, 15 Octubre 2018 15:13

Volver arriba

Maquetes tàctils al MMB

Espai tàctil

El Museu Marítim de Barcelona (MMB) té un nou espai d’interpretació tàctil per a conèixer la Galera reial, la joia del museu. Access Friendly ha assessorat aquest projecte i coordinat la realització de les maquetes i de les cartel·les en tinta i braille. El maquetista naval Elies Torres ha estat l’encarregat de produir la maqueta de la galera i de la quaderna mestra de l’embarcació. També s’han fet uns elements didàctics complementaris per a treballar a l’aula.

Creado: Sábado, 14 Abril 2018 15:27

Volver arriba

25 aniversario de la ACIC

Soplando las velas

La Asociació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) ha celebrado sus primeros 25 años. Desde que se creó en 1992, esta pequeña agrupación de personas, ciegas o no, ha seguido una trayectoria de lucha coherente y perseverante en la defensa de derechos tan fundamentales como el voto en braille, la accesibilidad a la cultura o la integración laboral. El almuerzo de aniversario lo organizó la cocinera Montse Urán con la colaboración de la cooperativa Sambucus. ¡Todo un éxito! Felicidades a la ACIC y adelante con la lucha, porque todavía queda mucho por hacer y somos necesarios.

Creado: Jueves, 09 Noviembre 2017 11:13

Volver arriba

Barcelona en silla de ruedas

En el barrio gótico con Emma

Emma Muldoon es una joven escocesa que tiene distrofia muscular y lucha por la supresión de barreras que impiden a las personas en silla de ruedas llevar una vida plena e independiente. Le encanta viajar y animar a otras personas que, como ella, se enfrentan a las dificultades de movilidad. Vino a Barcelona y tuve la oportunidad de acompañarla. Fue una gran experiencia. Aquí podéis leer el relato de su estancia en la ciudad. Muchas gracias, Emma!

Creado: Lunes, 06 Noviembre 2017 22:38

Volver arriba

Manual d’exposicions accessibles

Auditori Museu del Disseny

El dia 2 de novembre es va presentar una nova publicació de l'Ajuntament de Barcelona: Exposicions accessibles, Criteris per eliminar les barreres de la comunicació i facilitar l'accés als continguts. El manual s'estructura en forma de Decàleg, amb els deu punts que cal tenir en compte a l'hora de dissenyar i obrir una exposició a tots els públics. 

L'autora del text és Maria-José Anía i l'edició és del Institut de Cultura de Barcelona i de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. L'acte de presentació es va fer a l'auditori del Museu del Disseny, on hi havia prop de 200 persones. Aquí sota podeu veure el video del making off de l'acte.

Creado: Miércoles, 16 Noviembre 2016 15:00

Volver arriba

Conferencia en la UAB

De nuevo hemos impartido una clase sobre "Audio descripción en museos" para los estudiantes del Master de Traducción Audiovisual de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona). En esta ocasión la sesión, que duró una hora y media, se grabó para ser publicada en el canal de la Facultad de Traducción e Interpretación. Podéis ver el video clicando en la imagen.

En la conferencia se presentaron las Guidelines for describing visual art, cuya fuente son las de Art Beyond Sight y se analizaron diversos ejemplos de descripciones de obras de arte en inglés, castellano y catalán. 

Creado: Miércoles, 16 Noviembre 2016 11:35

Volver arriba

Campeona paralímpica en Barcelona

Sailing experience

La atleta y medallista británica en silla de ruedas, Hannah Cockroft, ha visitado Barcelona y ha podido comprobar la accesibilidad de la ciudad. Para mí fue un honor acompañarla en su recorrido por los principales lugares de interés, entre ellos el Museu Olímpic i de l’Esport, donde hay una sección dedicada al deporte adaptado y los Juegos Paralímpicos.

Una de las actividades más emocionantes fue la práctica de la vela en una embarcación de vela ligera adaptada para personas en silla de ruedas. ¡Qué distinta es la perspectiva de la ciudad y el frente marítimo desde el mar!

Creado: Viernes, 11 Noviembre 2016 23:58

Volver arriba

Bravo pel Museu d’Art de Girona!

Avui toca el Prado

Va ser pioner. Des del 1993 no ha parat d’obrir camí per apropar l’art a les persones cegues. Taules experimentals, peces que es poden tocar, retolació i informació en braille... Aquest estiu acull, a més a més, la mostra “Avui toca el Prado”, sis reproduccions en 3D d’obres representatives del fons del Prado, a les quals s’ha incorporat per a l’ocasió la tela ‘Girona’ de Santiago Rusiñol.

Una audioguia descriu les obres i dóna les indicacions per a l’exploració tàctil, tota una experiència tant per als visitants cecs com per als que hi veiem. Molt recomanable!

Creado: Jueves, 04 Agosto 2016 18:30

Volver arriba

Entrevista sobre turismo accesible

Foto de Meritxell

Meritxell Aymerich, gran amiga y colaboradora, habla con claridad en esta entrevista sobre los puntos fuertes y débiles del turismo accesible. Como persona ciega y experta viajera, nadie mejor que ella para hacernos comprender las buenas prácticas y carencias de los equipamientos y servicios turísticos.

Como bien dice, “la formación y el sentido común son lo que, para nosotros, abre todas las puertas a una buena experiencia”.

Os invito a leer la entrevista completa, merece la pena!

Creado: Miércoles, 04 Mayo 2016 08:49

Volver arriba

Sesión en la UAB sobre “La audio descripción en los museos”

Los alumnos del máster durante la práctica

En el programa del Máster de Traducción Audiovisual (MTAV) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), se incluye la audio descripción en todas sus modalidades. La técnica de traducir en palabras las imágenes visuales es aplicable no solo al cine, el teatro o la TV, sino también en el ámbito de los museos para describir las obras de arte. Desde el curso 2007-08 hemos impartido en cada edición del máster una sesión de 3 horas, que incorpora una parte teórica y una práctica. Aquí podéis ver el guión de la sesión.

Creado: Sábado, 30 Abril 2016 19:07

Volver arriba

Sessió sobre turisme accessible al postgrau d’Envelliment actiu

Instantània sessió formativa

Hem impartit una sessió formativa als alumnes del Postgrau en Gestió i Dinamització de Projectes d'Envelliment Actiu i Saludable , organitzat per la Barcelona School of Management de la UPF-Universitat Pompeu Fabra. Sota el títol “Accessibilitat i turisme sènior” hem analitzat la relació entre el turisme accessible i la gent gran, un segment de població en creixement constant. Les bones pràctiques en matèria de turisme inclusiu, que tenen en compte les necessitats especials dels clients, són sempre un avantatge per a tothom i especialment per a la gent gran. Gràcies per l’interès que van demostrar tots els participants en aquest postgrau!

Creado: Viernes, 08 Abril 2016 11:15

Volver arriba

Curtmetratge audiodescrit

Hem participat en el projecte “Visual into Words” (VIW), un dels projectes de recerca acadèmica impulsat pel Grup Transmedia Catalonia i liderat en aquest cas per la Dra. Anna Matamala de la UAB.  L’audio descripció (AD) del curtmetratge titulat Què passa mentre...  és l’objecte d’estudi. L’encàrrec ha consistit en la redacció del guió AD i l’enregistrament de la veu. Si voleu veure el resultat del curtmetratge audiodescrit, podeu prémer aquí o clicar directament sobre la imatge.

Creado: Miércoles, 17 Febrero 2016 15:56

Volver arriba

La Barcelona accesible en el programa Télématin de FranceTV

Jaques Déjéandile dirije y presenta la sección titulada “Roues libres” del magazine Télématin en la TV francesa, un programa con una audiencia que supera el millón y medio de espectadores. En el mes de novembre, Déjéandile –usuario de silla de ruedas– y su equipo de filmación vinieron a Barcelona para comprobar la accesibilidad de la ciudad como destino turístico. Access Friendly organizó este viaje de prensa, por encargo de Turisme de Barcelona con la colaboración de la Agència Catalana de Turisme, y también les acompañamos durante el rodaje en Barcelona. Mirad, este es el resultado del reportaje. Podéis también pinchar sobre la imagen.

Creado: Martes, 29 Diciembre 2015 09:23

Volver arriba

Easy walking tour por el Barrio Gótico

Easy walking tour por el Barrio Gótico

Las personas con movilidad reducida ya tienen la versión adaptada del Walking Tour por el Barrio Gótico que ofrece regularmente Turisme de Barcelona. Hemos diseñado esta ruta libre de barreras arquitectónicas, con un recorrido más corto y con la posibilidad de tener un asiento transportable para descansar durante las explicaciones. Este itinerario, en grupos reducidos (máximo 10 participantes incluidos acompañantes), sale cada primer y tercer viernes de mes, a las 10h en inglés y a las 12h en catalán y/o castellano. El precio por persona es de 13,50 euros y se puede reservar plaza aquí.

Si os desplazáis en silla de ruedas, camináis con la ayuda de bastón o bien os cansáis cuando estáis de pie durante un rato, no os perdáis esta ruta por el “corazón” de Barcelona!

BTV emitió la noticia el mismo día de su puesta en marcha. Puede verse en este enlace.

Creado: Sábado, 12 Diciembre 2015 11:57

Volver arriba

Mesa redonda sobre Turisme Accesible

Mesa redonda sobre Turisme Accesible

El pasado 3 de diciembre, en el marco del Día Internacional de las Personas con Discapacidad, Turisme de Barcelona y la Agència Catalana de Turisme organizaron la mesa redonda “Turismo accesible en Barcelona y en Catalunya”.  La jornada, que se desarrolló en inglés y tuvo lugar en el hotel Crowne Plaza Barcelona, tuvo una participación de un centenar largo de profesionales del sector turístico.

La sesión, moderada per la periodista Maria-José Anía, contó con la participación de Annagrazia Laura, presidenta de la European Network for Accessible Tourism; Catherine Mack, del operador turístico Responsible Travel; Daniela Rubio, consultora en accesibilidad digital y viajera experimentada; Martyn Sibley, bloguero británico; y Julià Montero, director de la agencia de viajes receptiva Barcelona Zero Limits.

Creado: Viernes, 04 Diciembre 2015 10:31

Volver arriba

Reportaje fotográfico: la Barcelona accesible

Paseo por el Barrio Gótico

Por encargo de Turisme de Barcelona, hemos colaborado en la realización de un reportaje  fotográfico para mostrar que la ciudad es amable con las personas que se desplazan en silla de ruedas.

Ha sido un trabajo de equipo, con la participación de los usuarios (Esteban Caussa y Esther Cidoncha) y la maestría del fotógrafo Antonio Lajusticia.

Un placer trabajar con todos ellos!

Creado: Viernes, 06 Noviembre 2015 18:25

Volver arriba

El Planetario de CosmoCaixa es "access friendly"

Fotograma del documental El que l'espai ens retorna

Los documentales que se proyectan en el Planetario de CosmoCaixa Barcelona cuentan con: audio descripción (AD), subtitulación (SPS) e interpretación en lengua de signos (LSC). Eso sí, solo la versión en catalán.

La productora Albedo Fulldome nos ha confiado la adaptación de las películas de divulgación científica sobre el espacio que ha hecho para CosmoCaixa en los últimos años. De momento ya  hemos adaptado tres documentales: ExoplanetasEl que l’espai ens retorna, y Cel profund. Deseamos que la colaboración pueda continuar con nuevos títulos!

Creado: Miércoles, 16 Septiembre 2015 11:15

Volver arriba

Paseo guiado por el barrio de Gràcia

Grupo en la plaza de el Diamant

El itinerario audiodescrito por las entrañables plazas de Gràcia ha despertado mucho  interés entre las personas ciegas. En grupos reducidos, los domingos por la mañana hemos paseado por este barrio de Barcelona para conocer su historia, su carácter y su fisonomía. Hemos descubierto juntos un total de diez plazas, desde las más populares com la del Diamant o la Virreina, hasta las más recónditas como la del Raspall o la del Poble Romaní.

Ha sido una experiencia muy agradable y enriquecedora!

Creado: Martes, 17 Marzo 2015 11:10

Volver arriba

Descripció de fotografies

Fotografia de Eugenio Recuenco

A l’exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda” hi trobareu un seguit de fotografies amb la seva versió tàctil i la descripció detallada. Hem redactat els textos d’aquestes descripcions i locutat els audios, que es poden escoltar a les sales del Museu del Disseny. Si bé les descripcions s’han fet pensant en el públic que no pot veure les imatges, qualsevol persona hi descobrirà detalls en mirar la fotografia tot escoltant la seva descripció. Perquè veure-hi, no vol dir saber mirar!


Voleu provar-ho? Escolteu:

Creado: Jueves, 26 Noviembre 2015 17:13

Volver arriba

Visitas descriptivas y táctiles

A petición de algunos amigos ciegos he programado algunas visitas adaptadas a lugares de interés, museos o barrios de la ciudad. La posibilidad de tocar piezas originales, maquetas u otros elementos táctiles que permitan un conocimiento directo de nuestro patrimonio, es una de las finalidades de esta experiencia compartida entre ciegos y videntes. Comenzaremos visitando la Sagrada Familia, continuaremos con un paseo por las plazas del barrio de Gràcia y así iremos ampliando la lista. Eso sí, en grupos muy reducidos porque la exploración táctil requiere tiempo y tranquilidad!

Creado: Martes, 17 Marzo 2015 11:25

Volver arriba

Aprovada la nova Llei d'accessibilitat!

Noia amb cadira de rodes davant unes escales

Era una notícia llargament esperada. Per fi el Parlament de Catalunya va aprovar el dia 15 d'octubre la Llei 13/2014 d'accessibilitat, publicada en el DOGC el 30 del mateix mes. Si la llei fins ara vigent i ja derogada -que es va promulgar l'any 1991 i es va desplegar en el Decret de l'any 1995- parlava quasi únicament de barreres arquitectòniques, la nova normativa amplia el concepte a les barreres en la comunicació i també, molt important, a les barreres actitudinals.

Tot un pas endavant! Aquest nou marc legal ha de permetre avançar cap a la plena autonomia de les persones i la igualtat d'oportunitats per a tothom. Ara cal veure com es desenvolupa la llei per a la seva aplicació i compliment en la pràctica.

Creado: Jueves, 06 Noviembre 2014 22:15

Volver arriba

Guía para elaborar documentación digital accesible

portada guia docs accesibles

Las personas ciegas, por ejemplo, que utilizan un lector de pantalla y navegan con teclado en lugar de hacerlo con un 'mouse', a menudo se enfrentan a documentos ilegibles. Algo así como un usuario en silla de ruedas frente a una escalera sin rampa alternativa.

La creación de documentos accesibles es aún una asignatura pendiente y una gran desconocida. Por eso esta guía es de lo más recomendable: sirve para comprender lo que se puede hacer con las herramientas de Office para producir documentos que puedan ser leídos por personas con muy diferentes capacidades.

La guía ha sido publicada por el CENTAC (Centro Nacional de Tecnologías de la Accesibilidad) y puede descargarse desde su propia web. Os animo a hacerlo y a utilizarla!

Creado: Martes, 23 Septiembre 2014 16:48

Volver arriba

Seminari sobre Hotels accessibles

Picto hotel

El dijous 2 d'octubre hem impartit el seminari "Hotels accessibles: una aposta de futur i de qualitat", organitzat pel Gremi d'Hotels de Barcelona.

El turisme accessible és un dels segments de mercat amb més potencial. En aquest seminari es donen les claus per entendre de quins clients parlem i com es pot millorar l’atenció a les persones amb necessitats especials. Amb un format dinàmic i pràctic, es mostra què cal “saber, fer i fer saber” per tal de captar nous públics i diferenciar-se de la competència.

Un total de 22 persones han participat en el seminari, que ha tingut lloc a l'hotel Catalonia Plaça Catalunya. Gràcies a tots per dedicar un matí del vostre temps!

Creado: Miércoles, 17 Septiembre 2014 16:51

Volver arriba

El pequeño deseo de Adonai

En el castillo de Montjuïc

La Fundación Pequeño Deseo tiene una gran misión: cumplir los deseos de niños con enfermedades crónicas o de mal pronóstico con el único objetivo de proporcionarles una alegría que les ayude a sentirse mejor anímicamente.

El 6 de julio tuve la oportunidad de participar en el sueño hecho realidad de Adonai, un niño de Madrid que viajó en AVE con su madre hasta Barcelona. Una vez aquí visitamos el Park Güell y subimos con el teleférico de Montjuïc hasta el castillo. Pero lo mejor del día ocurrió en la playa de la Barceloneta, donde Adonai se dio un chapuzón y disfrutó de lo lindo jugando con las olas.

Él lo pasó bien, sin duda, y para mí fue una experiencia maravillosa compartir esos buenos momentos.

Creado: Jueves, 24 Julio 2014 22:53

Volver arriba

El Park Güell en silla de ruedas

Con David en el Park Güell

Sí, el Park Güell se puede visitar enteramente en silla de ruedas! Lo comprobé en el mes de junio cuando hice allí una visita guiada para David Gabbai. Fue todo perfecto.

A pesar de las características del parque, en cuya Zona Monumental hay escaleras y desniveles, las personas con movilidad reducida pueden acceder a prácticamente todos los espacios. Eso sí, dando algún rodeo si se va en silla de ruedas, puesto que hay que tomar caminos alternativos. 

En el Servicio de Atención al Visitante, situado a la entrada del parque, al recoger las entradas te dan un mapa con el itinerario recomendado de esos caminos libres de barreras. Además, la persona con discapacidad tiene descuento en la entrada y su acompañante tiene la entrada gratuita. 

Creado: Domingo, 31 Agosto 2014 13:03

Volver arriba

Promoure la diversitat

Cartell Festa Diversitat

A finals d'abril va tenir lloc el Festival de la Diversitat organitzat pel Consell de la Joventut de Barcelona, amb un programa d'activitats interessantíssimes destinades als infants i joves.


L'objectiu, sensibilitzar sobre els valors de la diversitat i la integració. Hi van participar diverses entitats, entre elles l'Assemblea per la Diversitat i l'ACIC. Feia goig veure els més menuts jugant i aprenent, per exemple, com escriure el seu nom en Braille.

resized IMG351resized IMG347

A banda de concerts, jocs i xerrades, es van organitzar diversos passis de documentals amb format de cinefòrum.

En aquest enllaç podeu veure el documenta"Feina i ceguesa. Igualtat d'oportunitats?". Val la pena, us agradarà!

Creado: Jueves, 21 Agosto 2014 17:48

Volver arriba

Llibre de la Joana Raspall per a llegir amb els ulls i amb els dits

Amb motiu de l'Any Joana Raspall 2013, l'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) va editar un text autobiogràfic de l'escriptora de Sant Feliu de Llobregat titulat El retrat de l'avi.

L’edició integra el sistema braille i la lletra impresa, i té una fotografia en relleu a la portada de la qual s’ofereix una descripció i guia d’exploració tàctil.

És la darrera publicació editada en vida de la nostra estimada Joana Raspall. Just un dia abans de la seva mort, vàrem tenir el privilegi de visitar-la a casa seva i lliurar-li uns exemplars del llibre. L’escriptora, ja centenària i amb un estat de salut molt fràgil, encara va tenir forces per a un somriure d’agraïment.

El dimarts 7 d'octubre a les 19h a la Biblioteca Sagrada Família, es presentarà novament aquesta publicació i es fara la lectura del text. Podeu veure el cartell de l'acte clicant aquí.

Creado: Jueves, 17 Julio 2014 16:41

Volver arriba

Col•labora comprant art solidari

La peça escultòrica entre les mans

Si voleu tenir una bonica peça d’art i alhora col·laborar amb una bona causa, podeu comprar l’escultura que l'artista Guido Dettoni ha fet per a l’APSOCECAT.

La “Deafblind Shape” (o forma sordcega) representa de forma visual i tàctil la sordceguesa. És realment preciosa, i un gust palpar-la i tenir-la entre les mans.

Creado: Jueves, 17 Julio 2014 17:43

Volver arriba

Cactus en la acera... retirados!

Cactus peligrosos en la acera de la calle Rosselló

En abril envié esta foto a la sección "La foto del lector" del diario La Vanguardia. Salió publicada con este texto:

"Los estorbos en las aceras, junto a la entrada de un establecimiento, son numerosos y variados", escribe la lectora Maria-José Ania. "Pero en este caso, para las personas ciegas que caminan con su bastón resiguiendo la pared, son peligrosísimos. Hay plantas más amables y menos dañinas que los cactus", advierte.

Un par de semanas más tarde, se cambiaron los maceteros. Esta es la carta de Sira García Bosch, Cap de comunicació del Districte de l'Eixample, que apareció publicada en la sección "Cartas de los lectores". 

Leer más...

Creado: Viernes, 04 Julio 2014 11:44

Volver arriba

European Conference on Deafblindness, a Barcelona

Intervenció de Pep Llop a l’auditori de Caixafòrum
"Make a noise about deafblindness across Europe" ha estat el lema de la conferència sobre sordceguesa que ha tingut lloc al Caixafòrum el dia 20 de juny.

L'informe "Mapping opportunities for Deafblind People across Europe és el document final del projecte d’indicadors europeus de la sordceguesa.

34 organitzacions de 26 països europeus han col·laborat en el projecte, que analitza la situació de la sordceguesa a Europa amb la finalitat d’elaborar una proposta comú d'atenció institucional a aquesta discapacitat.

Creado: Martes, 08 Julio 2014 17:10

Volver arriba