Idees per a un turisme de reunions més inclusiu

Acte de presentació a l'auditori de la Torre Glòries

El Catalunya Convention Bureau (CCB) és el programa de l'Agència Catalana de Turisme especialitzat en el sector dels congressos i el turisme de reunions. A la trobada "Meet Ambassadors" d'aquest any 2022, que ha tingut lloc el 23 de novembre a la Torre Glòries de Barcelona, hem presentat el pla de treball per incorporar bones pràctiques d'inclusió i d'accessibilitat en els congressos que se celebren a Catalunya. La publicació de la guia "Posem de moda l'accessibilitat?" és el primer pas d'un projecte que inclou la producció d'un manual més ampli i d'un seguit d'activitats formatives per als membres del CCB. De moment hem aconseguit fer arribar el següent missatge: L'accessibilitat és imprescindible per al 10% de la població, necessària per al 40% i còmoda per al 100%. Sobre aquesta idea seguirem insistint!

Creat el Divendres, 25 Novembre 2022 15:34

Torna a dalt

Imatges tàctils a l’exposició dels Català Roca

Persona cega explorant una imatge tàctil

El Museu d’Història de Catalunya ha presentat l’exposició “Els Català, fotògrafs d’un segle” i hi ha incorporat recursos d’accessibilitat. Un total de sis taules -una a l’inici de cada àmbit- contenen imatges tàctils, cartel·la en tinta i braille, i un QR per escoltar l’audiodescripció de la fotografia. Els diagrames en relleu són de Touch Graphics i nosaltres hem redactat i posat la veu a les audiodescripcions. Podeu escoltar-les aquí.

Creat el Dilluns, 26 Setembre 2022 16:23

Torna a dalt

El museu com a "interruptor"

Taula rodona Apropa 2019

APROPA CULTURA ha dedicat la Jornada 2019 d'Accessibilitat i Diversitat a reflexionar sobre el paper dels museus com a espai d'inclusió dels col·lectius de dones en situació de vulnerabilitat. Si no hi vas assistir et recomano llegir l'article-resum de la jornada titulat "El museu com a interruptor. Encenem les llums que tothom portem a dintre!". En aquest document he intentat recollir l'essència de tot el que va passar a l'auditori de la Fundació Miró, que va ser molt intens i molt inspirador. Vam escoltar veus valentes de dones vulnerades que no van deixar indiferent a ningú, i vam poder conèixer alguns dels projectes de col·laboració entre els museus i entitats de dones que ens van obrir la mirada cap a la inclusió.

Creat el Dilluns, 16 Desembre 2019 19:00

Torna a dalt

La Audiodescripción de películas: una categoría de los Premios ATRAE

Logo AD

Los premios ATRAE reconocen los mejores trabajos de traducción y adaptación audiovisual que se han estrenado en toda España durante el año anterior. En esta séptima edición hemos participado como miembro del Jurado en la categoría de mejor audiodescripción de películas, series de TV o producto audiovisual. 

Las obras candidatas que optan al premio a la mejor audiodescripción son las siguientes: Incierta gloria; Borg McEnroe; El hilo invisible; Campeones; Benvinguts a la família; It; Res és impossible; Roma; El autor; y El viaje de sus vidas. La gala de entrega de premios tendrá lugar el 16 de noviembre en los cines Paz de Madrid.

Creat el Dimarts, 08 Octubre 2019 10:52

Torna a dalt

Eliminar barreres digitals en la compra d’entrades online

Captura pantalla ordinador amb plànol de teatre

Per encàrrec de la Direcció General de Cooperació Cultural de la Generalitat, vam elaborar un estudi sobre l’accessibilitat dels sistemes de venda d’entrades online. Perquè més enllà de les condicions d’accessibilitat que han de tenir els teatres i equipaments culturals, també cal garantir que la compra per Internet d’entrades per a un espectacle compleixi les pautes d’accessibilitat i permeti així interactuar a totes les persones, independentment de les seves característiques o forma de navegació.

La redacció d’aquest informe-guia, realitzat conjuntament amb l'equip tècnic de Tothomweb, s’emmarca en el Pla d'accessibilitat dels equipaments escènics i musicals públics 2017-2020  

Creat el Dilluns, 12 Agost 2019 08:22

Torna a dalt

La diversitat, un repte generador de nous valors

Auditori ple de pesones escoltant les jornades d'accessibilitat i Diversitat 2018

Vàrem assistir a les Jornades d’Accessibilitat i Diversitat 2018, organitzades pel petit gran equip d’Apropa Cultura. Aquest any el tema es va centrar en “Com millorar l’atenció a les persones amb Discapacitat Intel·lectual i a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)”. Si bé s’han fet alguns avenços en l’accessibilitat física i comunicativa de molts equipaments culturals, encara cal fer molt camí per millorar-ne l’accessibilitat cognitiva. Aquí podeu llegir un breu document amb el resum de les Jornades.

Creat el Dilluns, 15 Octubre 2018 15:13

Torna a dalt

Video “La ruta de l’atzar”, amb AD

Hem fet la versió audiodescrita de La ruta de l’atzar, el video promocional de Turisme de Catalunya, i ho hem fet en tres idiomes (català, castellà i anglès). D’aquesta manera les persones cegues, a banda de gaudir amb la música del video, no es perden el relat del guió que s’explica només amb imatges i títols sobreimpresos.

 

Creat el Dilluns, 15 Octubre 2018 15:08

Torna a dalt

Guide to wheelchair accessible Barcelona

Passejant per Barcelona amb en Cory

Cory Lee és un blogger que viu a Atlanta (Georgia, EUA) però que no para de viatjar pel món. De molt petit li van diagnosticar una atròfia muscular espinal, i amb només 4 anys ja va estrenar la seva primera cadira de rodes elèctrica. La seva curiositat és infinita i té un gran sentit de l’humor. Els viatges són la seva passió i la seva dedicació. Aquest estiu va venir a Barcelona, va comprovar l’accessibilitat de la ciutat i va escriure això

Creat el Dilluns, 15 Octubre 2018 15:02

Torna a dalt

Maquetes tàctils al MMB

Espai tàctil

El Museu Marítim de Barcelona (MMB) té un nou espai d’interpretació tàctil per a conèixer la Galera reial, la joia del museu. Access Friendly ha assessorat aquest projecte i coordinat la realització de les maquetes i de les cartel·les en tinta i braille. El maquetista naval Elies Torres ha estat l’encarregat de produir la maqueta de la galera i de la quaderna mestra de l’embarcació. També s’han fet uns elements didàctics complementaris per a treballar a l’aula.

Creat el Dissabte, 14 abril 2018 15:27

Torna a dalt

25è aniversari de l’ACIC

Bufant les espelmes

L’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) ha celebrat els primers 25 anys. Des que es va crear l’any 1992, aquesta petita agrupació de persones, cegues o no, ha tingut una trajectòria de lluita coherent i perseverant en la defensa de drets tan fonamentals com el vot en braille, l’accessibilitat a la cultura o la integració laboral. El dinar d’aniversari va ser organitzat per la cuinera Montse Urán amb la col·laboració de la cooperativa manlleuenca Sambucus. Tot un èxit! Felicitats a l’ACIC i endavant amb la lluita, perquè encara queda molt a fer i som necessaris.

Creat el Dijous, 09 Novembre 2017 11:02

Torna a dalt

Barcelona en cadira de rodes

Al Barri Gòtic amb l'Emma

L’Emma Muldoon és una jove escocesa que té distròfia muscular i lluita per la supressió de barreres que impedeixen a les persones usuàries de cadira de rodes portar una vida independent i plena. Li encanta viatjar i encoratjar altres persones que, com ella, s’enfronten a les dificultats de moure’s amb normalitat. Va venir a Barcelona i vaig tenir l’oportunitat d’acompanyar-la. Tota una experiència reeixida. Podeu llegir el relat de la seva estada a Barcelona que ha publicat aquí. Gràcies, Emma! 

Creat el Dilluns, 06 Novembre 2017 19:52

Torna a dalt

Manual d’exposicions accessibles

Auditori Museu del Disseny

El dia 2 de novembre es va presentar una nova publicació de l'Ajuntament de Barcelona: Exposicions accessibles, Criteris per eliminar les barreres de la comunicació i facilitar l'accés als continguts. El manual s'estructura en forma de Decàleg, amb els deu punts que cal tenir en compte a l'hora de dissenyar i obrir una exposició a tots els públics. 

L'autora del text és Maria-José Anía i l'edició és del Institut de Cultura de Barcelona i de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. L'acte de presentació es va fer a l'auditori del Museu del Disseny, on hi havia prop de 200 persones. Aquí sota podeu veure el video del making off de l'acte.

Creat el Dimecres, 16 Novembre 2016 15:00

Torna a dalt

Conferència a la UAB

Novament hem impartit una classe sobre "Audio descripció a museus" als estudiants del Master de Traducció Audiovisual de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona). En aquesta ocasió la sessió, d’una hora i mitja de durada, es va gravar i publicar en el canal de la Facultat de Traducció i Interpretació. Podeu veure el video clicant damunt la imatge.

A la conferència es van explicar les Guidelines for describing visual art, la font de les quals és la d’ Art Beyond Sight i es van analitzar diversos exemples de descripcions d’obres d’art en anglès, castellà i català. 

Creat el Dimecres, 16 Novembre 2016 13:12

Torna a dalt

Campiona paralímpica a Barcelona

Sailing experience

L’atleta i medallista britànica en cadira de rodes, Hannah Cockroft, ha visitat Barcelona i ha pogut comprovar l’accessibilitat de la ciutat. Per a mi va ser tot un honor acompanyar-la a conèixer els principals llocs d’interès, entre ells el Museu Olímpic i de l’Esport, on hi ha secció dedicada a l’esport adaptat i els Jocs Paralímpics.

Una de les activitats més emocionants va ser la pràctica de la vela, en un vaixell de vela lleugera adaptada per a persones en cadira de rodes. Veure la ciutat i el front marítim des de l’aigua és tota una experiència!

Creat el Dissabte, 12 Novembre 2016 00:01

Torna a dalt

Bravo pel Museu d’Art de Girona!

Avui toca el Prado

Va ser pioner. Des del 1993 no ha parat d’obrir camí per apropar l’art a les persones cegues. Taules experimentals, peces que es poden tocar, retolació i informació en braille... Aquest estiu acull, a més a més, la mostra “Avui toca el Prado”, sis reproduccions en 3D d’obres representatives del fons del Prado, a les quals s’ha incorporat per a l’ocasió la tela ‘Girona’ de Santiago Rusiñol.

Una audioguia descriu les obres i dóna les indicacions per a l’exploració tàctil, tota una experiència tant per als visitants cecs com per als que hi veiem. Molt recomanable!

Creat el Dijous, 04 Agost 2016 18:30

Torna a dalt

Entrevista sobre turisme accessible

Foto de Meritxell

La Meritxell Aymerich, gran amiga i col·laboradora, parla amb claredat en aquesta entrevista sobre els punts forts i dèbils del turisme accessible. Com a persona cega i viatgera experta, ningú millor que ella per fer-nos comprendre les bones pràctiques i les mancances dels equipaments i serveis turístics.

Com bé diu, “la formació i el sentit comú són, per a nosaltres, allò que obre totes les portes a una bona experiència”.

Us convido a llegir l’entrevista completa, val molt la pena!

Creat el Dimecres, 04 Mai 2016 08:56

Torna a dalt

Sessió a la UAB sobre “L’audio descripció als museus”

Els alumnes del màster durant la pràctica

En el programa del Màster de Traducció Audiovisual (MTAV) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s’inclou l’audio descripció en totes les seves modalitats. La tècnica de traduir en paraules les imatges visuals és aplicable no només al cinema, al teatre o la TV, sinó també en l’àmbit dels museus per a la descripció de les obres d’art. Des del curs 2007-08 hem impartit en cada edició del màster una sessió de 3 hores, que inclou una part teòrica i una pràctica. Aquí podeu veure el guió de la sessió.

Creat el Dissabte, 30 abril 2016 18:53

Torna a dalt

Sessió sobre turisme accessible al postgrau d’Envelliment actiu

Instantània sessió formativa

Hem impartit una sessió formativa als alumnes del Postgrau en Gestió i Dinamització de Projectes d'Envelliment Actiu i Saludable , organitzat per la Barcelona School of Management de la UPF-Universitat Pompeu Fabra. Sota el títol “Accessibilitat i turisme sènior” hem analitzat la relació entre el turisme accessible i la gent gran, un segment de població en creixement constant. Les bones pràctiques en matèria de turisme inclusiu, que tenen en compte les necessitats especials dels clients, són sempre un avantatge per a tothom i especialment per a la gent gran. Gràcies per l’interès que van demostrar tots els participants en aquest postgrau!

Creat el Divendres, 08 abril 2016 11:15

Torna a dalt

Curtmetratge audiodescrit

Hem participat en el projecte “Visual into Words” (VIW), un dels projectes de recerca acadèmica impulsat pel Grup Transmedia Catalonia i liderat en aquest cas per la Dra. Anna Matamala de la UAB.  L’audio descripció (AD) del curtmetratge titulat Què passa mentre...  és l’objecte d’estudi. L’encàrrec ha consistit en la redacció del guió AD i l’enregistrament de la veu. Si voleu veure el resultat del curtmetratge audiodescrit, podeu prémer aquí o clicar directament sobre la imatge.

Creat el Dimecres, 17 Febrer 2016 15:56

Torna a dalt

Entrevista a Ràdio Gràcia

L'equip del  programa Tot hi cap

Francesc Miñana, un gracienc il·lustre, dirigeix el programa “Tot hi cap” de Ràdio Gràcia. Té una colla de col·laboradors (tots els que surten a la foto) i tracten qualsevol tema amb la voluntat de divulgar i entretenir. El dijous 28 de gener em van fer una entrevista per telèfon, que més aviat va ser una conversa entre amics. Em van preguntar per la feina que faig, i també per què i com vaig començar en l’adaptació de museus per al públic cec i amb discapacitat visual. Els estic molt agraïda per donar-me l’oportunitat d’explicar-ho i per l’interès que van demostrar. Si ho voleu escoltar, podeu prémer aquí.

Creat el Dilluns, 01 Febrer 2016 12:03

Torna a dalt

La Barcelona accessible al programa Télématin de FranceTV

Jaques Déjéandile dirigeix i presenta la secció titulada “Roues libres” al magazine Télématin de la TV francesa, un programa que té una audiència d’un milió i mig d’espectadors. El mes de novembre, Déjéandile –usuari de cadira de rodes– i el seu equip de filmació varen venir a Barcelona per a testar l’accessibilitat de la ciutat com a destinació turística. Access Friendly va organitzar aquest viatge de premsa, un encàrrec de Turisme de Barcelona amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme, i també els vàrem acompanyar durant la seva estada a Barcelona. Mireu, aquest és el reportatge! També podeu clicar sobre la imatge.

Creat el Dimarts, 29 Desembre 2015 09:23

Torna a dalt

Easy walking tour pel Barri Gòtic

Easy Walking tour pel Barri Gòtic

Les persones amb mobilitat reduïda ja tenen la versió adaptada i “fàcil” del Walking Tour pel Barri Gòtic que ofereix regularment Turisme de Barcelona. Hem dissenyat aquesta ruta lliure de barreres arquitectòniques, amb un recorregut més curt i amb la possibilitat de tenir un seient transportable per a descansar en els punts d’aturada. Aquest itinerari, que es fa amb grups reduïts (màxim 10 participants inclosos acompanyants), surt cada primer i tercer divendres de mes, a les 10h en anglès i a les 12h en català i/o castellà. El preu per persona és de 13,50 euros i podeu reservar aquí.

Si us desplaceu amb cadira de rodes, camineu amb l’ajuda d’un bastó o us canseu quen esteu drets durant una estona, no us perdeu aquesta ruta pel “cor” de Barcelona!

BTV va recollir la notícia el mateix dia de la posada en marxa. Ho podeu veure en aquest enllaç.

Creat el Dissabte, 12 Desembre 2015 11:57

Torna a dalt

Taula rodona sobre Turisme Accessible

Taula rodona sobre Turisme Accessible

El passat 3 de desembre, en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, Turisme de Barcelona i l’Agència Catalana de Turisme van organitzar la taula rodona “Turisme accessible a Barcelona y a Catalunya”.  La jornada, que es va fer en anglès i va tenir lloc a l’hotel Crowne Plaza Barcelona, va tenir una participació d’un centenar llarg de professionals del sector turístic.

La sessió, moderada per la periodista Maria-José Anía, va comptar amb la participació d’Annagrazia Laura, presidenta de l’European Network for Accessible Tourism; Catherine Mack, de l’operador turístic Responsible Travel; Daniela Rubio, consultora en accessibilitat digital i viatgera experimentada; Martyn Sibley, bloguer britànic; i Julià Montero, director de l’agència de viatges receptiva Barcelona Zero Limits.

Creat el Divendres, 04 Desembre 2015 10:31

Torna a dalt

Descripció de fotografies

Fotografia de Eugenio Recuenco

A l’exposició “Distinció. Un segle de fotografia de moda” hi trobareu un seguit de fotografies amb la seva versió tàctil i la descripció detallada. Hem redactat els textos d’aquestes descripcions i locutat els audios, que es poden escoltar a les sales del Museu del Disseny. Si bé les descripcions s’han fet pensant en el públic que no pot veure les imatges, qualsevol persona hi descobrirà detalls en mirar la fotografia tot escoltant la seva descripció. Perquè veure-hi, no vol dir saber mirar!


Voleu provar-ho? Escolteu:

Creat el Dijous, 26 Novembre 2015 17:13

Torna a dalt

Reportatge fotogràfic: la Barcelona accessible

Passejada pel Barri Gòtic

Per encàrrec de Turisme de Barcelona, hem col·laborat en la realització d’un reportatge fotogràfic per mostrar que la ciutat és amable amb les persones que es desplacen amb cadira de rodes.

Ha estat un treball d’equip, amb la participació dels usuaris (Esteban Caussa i Esther Cidoncha) i la mestria del fotògraf Antonio Lajusticia.

Un plaer treballar amb tots ells!

Creat el Divendres, 06 Novembre 2015 18:25

Torna a dalt

El Planetari de CosmoCaixa és "access friendly"

Fotograma del documental El que l'espai ens retorna

Els documentals que es projecten al Planetari de CosmoCaixa Barcelona compten amb: àudiodescripció (AD), subtitulació (SPS) i interpretació a la llengua de signes (LSC). Això sí, només la versió en català.

La productora Albedo Fulldome ens ha confiat l’adaptació de les pel·lícules de divulgació científica sobre l’espai que ha fet per a CosmoCaixa en els darrers anys. De moment ja hem adaptat tres documentals: Exoplanetas, El que l’espai ens retorna, i Cel profund. Esperem que la col·laboració pugui continuar amb nous títols!

Creat el Dimecres, 16 Setembre 2015 11:15

Torna a dalt

Passejada pel barri de Gràcia

Grup a la plaça del Diamant

L’itinerari audiodescrit per les places de Gràcia ha despertat molt interès entre les persones cegues. En grups reduïts i en diumenge al matí, hem passejat per aquest barri de Barcelona per a conèixer la seva història, el seu caràcter i la seva fesomia. Hem descobert plegats un total de 10 places, des de les més populars com la del Diamant o la Virreina, fins les més recòndites com la del Raspall o la del Poble Romaní.

Ha estat una experiència molt agradable i enriquidora!

Creat el Dimarts, 17 Març 2015 11:10

Torna a dalt

Visites descriptives i tàctils

Exploració tàctil d'un bust romà

A petició d’alguns amics cecs he programat algunes visites adaptades a llocs d’interès, museus o barris de la ciutat. La possibilitat de tocar peces originals, maquetes o altres elements tàctils que permetin un coneixement directe del nostre patrimoni, és una de les finalitats d’aquesta experiència compartida entre cecs i vidents. Començarem al desembre visitant la Sagrada Família, continuarem el mes de gener amb una passejada per les places de Gràcia i així anirem ampliant la llista. Això sí, en grups molt reduïts perquè l’exploració tàctil demana temps i tranquil·litat!

Creat el Dimecres, 10 Desembre 2014 20:14

Torna a dalt

Aprovada la nova Llei d'accessibilitat!

Noia amb cadira de rodes davant unes escales

Era una notícia llargament esperada. Per fi el Parlament de Catalunya va aprovar el dia 15 d'octubre la Llei 13/2014 d'accessibilitat, publicada en el DOGC el 30 del mateix mes. Si la llei fins ara vigent i ja derogada -que es va promulgar l'any 1991 i es va desplegar en el Decret de l'any 1995- parlava quasi únicament de barreres arquitectòniques, la nova normativa amplia el concepte a les barreres en la comunicació i també, molt important, a les barreres actitudinals.

Tot un pas endavant! Aquest nou marc legal ha de permetre avançar cap a la plena autonomia de les persones i la igualtat d'oportunitats per a tothom. Ara cal veure com es desenvolupa la llei per a la seva aplicació i compliment en la pràctica.

Creat el Dijous, 06 Novembre 2014 22:15

Torna a dalt

Guía para elaborar documentación digital accesible

portada guia docs accesibles

Las personas ciegas, por ejemplo, que utilizan un lector de pantalla y navegan con teclado en lugar de hacerlo con un 'mouse', a menudo se enfrentan a documentos ilegibles. Algo así como un usuario en silla de ruedas frente a una escalera sin rampa alternativa.

La creación de documentos accesibles es aún una asignatura pendiente y una gran desconocida. Por eso esta guía es de lo más recomendable: sirve para comprender lo que se puede hacer con las herramientas de Office para producir documentos que puedan ser leídos por personas con muy diferentes capacidades.

La guía ha sido publicada por el CENTAC (Centro Nacional de Tecnologías de la Accesibilidad) y puede descargarse desde su propia web. Os animo a hacerlo y a utilizarla!

Creat el Dimarts, 23 Setembre 2014 16:48

Torna a dalt

Seminari sobre Hotels accessibles

Picto hotel

El dijous 2 d'octubre hem impartit el seminari "Hotels accessibles: una aposta de futur i de qualitat", organitzat pel Gremi d'Hotels de Barcelona.

El turisme accessible és un dels segments de mercat amb més potencial. En aquest seminari es donen les claus per entendre de quins clients parlem i com es pot millorar l’atenció a les persones amb necessitats especials. Amb un format dinàmic i pràctic, es mostra què cal “saber, fer i fer saber” per tal de captar nous públics i diferenciar-se de la competència.

Un total de 22 persones han participat en el seminari, que ha tingut lloc a l'hotel Catalonia Plaça Catalunya. Gràcies a tots per dedicar un matí del vostre temps!

Creat el Dimecres, 17 Setembre 2014 16:51

Torna a dalt

El pequeño deseo de Adonai

En el castillo de Montjuïc

La Fundación Pequeño Deseo tiene una gran misión: cumplir los deseos de niños con enfermedades crónicas o de mal pronóstico con el único objetivo de proporcionarles una alegría que les ayude a sentirse mejor anímicamente.

El 6 de julio tuve la oportunidad de participar en el sueño hecho realidad de Adonai, un niño de Madrid que viajó en AVE con su madre hasta Barcelona. Una vez aquí visitamos el Park Güell y subimos con el teleférico de Montjuïc hasta el castillo. Pero lo mejor del día ocurrió en la playa de la Barceloneta, donde Adonai se dio un chapuzón y disfrutó de lo lindo jugando con las olas.

Él lo pasó bien, sin duda, y para mí fue una experiencia maravillosa compartir esos buenos momentos.

Creat el Dijous, 24 Juliol 2014 22:53

Torna a dalt

El Park Güell en silla de ruedas

Con David en el Park Güell

Sí, el Park Güell se puede visitar enteramente en silla de ruedas! Lo comprobé en el mes de junio cuando hice allí una visita guiada para David Gabbai. Fue todo perfecto.

A pesar de las características del parque, en cuya Zona Monumental hay escaleras y desniveles, las personas con movilidad reducida pueden acceder a prácticamente todos los espacios. Eso sí, dando algún rodeo si se va en silla de ruedas, puesto que hay que tomar caminos alternativos. 

En el Servicio de Atención al Visitante, situado a la entrada del parque, al recoger las entradas te dan un mapa con el itinerario recomendado de esos caminos libres de barreras. Además, la persona con discapacidad tiene descuento en la entrada y su acompañante tiene la entrada gratuita. 

Creat el Diumenge, 31 Agost 2014 13:03

Torna a dalt

Promoure la diversitat

Cartell Festa Diversitat

A finals d'abril va tenir lloc el Festival de la Diversitat organitzat pel Consell de la Joventut de Barcelona, amb un programa d'activitats interessantíssimes destinades als infants i joves.


L'objectiu, sensibilitzar sobre els valors de la diversitat i la integració. Hi van participar diverses entitats, entre elles l'Assemblea per la Diversitat i l'ACIC. Feia goig veure els més menuts jugant i aprenent, per exemple, com escriure el seu nom en Braille.

resized IMG351resized IMG347

A banda de concerts, jocs i xerrades, es van organitzar diversos passis de documentals amb format de cinefòrum.

En aquest enllaç podeu veure el documenta"Feina i ceguesa. Igualtat d'oportunitats?". Val la pena, us agradarà!

Creat el Dijous, 21 Agost 2014 17:48

Torna a dalt

Llibre de la Joana Raspall per a llegir amb els ulls i amb els dits

Amb motiu de l'Any Joana Raspall 2013, l'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) va editar un text autobiogràfic de l'escriptora de Sant Feliu de Llobregat titulat El retrat de l'avi.

L’edició integra el sistema braille i la lletra impresa, i té una fotografia en relleu a la portada de la qual s’ofereix una descripció i guia d’exploració tàctil.

És la darrera publicació editada en vida de la nostra estimada Joana Raspall. Just un dia abans de la seva mort, vàrem tenir el privilegi de visitar-la a casa seva i lliurar-li uns exemplars del llibre. L’escriptora, ja centenària i amb un estat de salut molt fràgil, encara va tenir forces per a un somriure d’agraïment.

El dimarts 7 d'octubre a les 19h a la Biblioteca Sagrada Família, es presentarà novament aquesta publicació i es fara la lectura del text. Podeu veure el cartell de l'acte clicant aquí.

Creat el Dijous, 17 Juliol 2014 16:41

Torna a dalt

Col•labora comprant art solidari

La peça escultòrica entre les mans

Si voleu tenir una bonica peça d’art i alhora col·laborar amb una bona causa, podeu comprar l’escultura que l'artista Guido Dettoni ha fet per a l’APSOCECAT.

La “Deafblind Shape” (o forma sordcega) representa de forma visual i tàctil la sordceguesa. És realment preciosa, i un gust palpar-la i tenir-la entre les mans.

Creat el Dijous, 17 Juliol 2014 17:43

Torna a dalt

Cactus en la acera... retirados!

Cactus peligrosos en la acera de la calle Rosselló

En abril envié esta foto a la sección "La foto del lector" del diario La Vanguardia. Salió publicada con este texto:

"Los estorbos en las aceras, junto a la entrada de un establecimiento, son numerosos y variados", escribe la lectora Maria-José Ania. "Pero en este caso, para las personas ciegas que caminan con su bastón resiguiendo la pared, son peligrosísimos. Hay plantas más amables y menos dañinas que los cactus", advierte.

Un par de semanas más tarde, se cambiaron los maceteros. Esta es la carta de Sira García Bosch, Cap de comunicació del Districte de l'Eixample, que apareció publicada en la sección "Cartas de los lectores". 

Leer más...

Creat el Divendres, 04 Juliol 2014 11:44

Torna a dalt

European Conference on Deafblindness, a Barcelona

Intervenció de Pep Llop a l’auditori de Caixafòrum
"Make a noise about deafblindness across Europe" ha estat el lema de la conferència sobre sordceguesa que ha tingut lloc al Caixafòrum el dia 20 de juny.

L'informe "Mapping opportunities for Deafblind People across Europe és el document final del projecte d’indicadors europeus de la sordceguesa.

34 organitzacions de 26 països europeus han col·laborat en el projecte, que analitza la situació de la sordceguesa a Europa amb la finalitat d’elaborar una proposta comú d'atenció institucional a aquesta discapacitat.

Creat el Dimarts, 08 Juliol 2014 17:10

Torna a dalt